Kolderstok streeft ernaar hoogwaardige houten bouwdozen van schepen aan te bieden, uniek in hun soort. Modellen van beroemde schepen uit de Gouden Eeuw van de Nederlanders, schepen uit het VOC-tijdperk, maar ook schepen beroemd geworden door de oorlogen waarin ze optraden. Schepen van fameuze namen als Michiel de Ruyter, Marten Harpenszoon Tromp, Jan en Cornelis Evertsen (alias Keesje de Duivel) en Adriaen Banckert.

Naast de reeds leverbare modellen zullen in de toekomst meerdere nieuwe modellen verschijnen. Modellen van schepen afgeladen met goud, nog steeds niet volledig geborgen, schepen die zo klein als ze waren het nieuwe en toen nog onbekende Australië ontdekten. Maar ook schepen zoals de Zeven Provinciën, het vlaggeschip van Michiel de Ruyter.

Voor het ontwerp van de Kolderstok schepen is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van oude afbeeldingen en bestaande scheepsmodellen, om zo tot een zo waarheidsgetrouw mogelijk model te komen.

De meeste Kolderstok modellen zijn bedoeld voor modelbouwers die al eens eerder een houten model gemaakt hebben. De moeilijkheidsgraad van de modellen loopt van 1 ster (beginnend bouwer) tot 4 sterren (zeer ervaren bouwer). Uiteraard is er de mogelijkheid uw model te verfijnen tot uw eigen niveau.

De Kolderstok pakketten zijn opgebouwd uit een laser gesneden deel van kiel, frames, dekken en bijbehorende onderdelen, het benodigd aantal latten en planken voor de romp, masten, ra’s met tuigage en toebehoren, toebehoren voor dek-inrichting en een compleet handgegoten set aan ornamenten voor de afwerking van het schip. Deze ornamenten zijn in basisvorm bijgeleverd en moeten nog verder door u als bouwer afgewerkt worden. Zeilen kunnen indien gewenst als apart set bijbesteld worden.

Weergave
Kolderstok Batavia schaal 1/72

Kolderstok Batavia schaal 1/72

Kolderstok BATAVIA

€ 389.00
kolderstok De Zeven Provinciën 1/72

kolderstok De Zeven Provinciën 1/72

Kolderstok De Zeven Provinciën

€ 639.00

Kolderstok kanonnenset Duyfken

Kolderstok kanonnenset Duyfken

€ 20.00

Kolderstok zeilenset Batavia

Kolderstock zeilenset Batavia

€ 35.00